top of page

BBQ Recepti

Beef cheeks BBQ 

Potrebujemo: 4x goveja lička - skupaj cca. 1.2kg, črn poper, morska nejodirana sol, česen, timijan, temno pivo stout, smoker ali pokrit žar, les hrasta in češnje za dim, domače oglje ali kakovostne brikete.
Lička dobro posujemo z mešanico grobo mletega črnega popra in soli. Ostale začimbe lahko tudi izpustimo. Smoker z vodno posodo segrejemo na 275ºF in ko je stabiliziran dodamo lička in les . Celotna peka traja 5-6 ur, od tega zadnje 3 ure meso prestavimo v alu posodo in dolijemo stouta za en prst, ter pokrijemo s folijo. Ko se zmehčajo in gredo s prsti narazen so gotova. Tu ni potreben niti BBQ sauce. Natočite si stout in s prsti raztrgano meso bo spregovorilo samo zase.

Ribs and rib meat Pulled pork BBQ

Potrebujemo: 1x cela svinjska rebra - skupaj cca. 3-4 kg, BBQ rub, jabolčni sok in jabolčni kis, smoker ali pokrit žar, les hrasta in češnje za dim, domače oglje ali kakovostne brikete.
Iz celih reber si pripravimo kos spare ribs. To storimo tako, da ločimo zgornji sloj mesa in maščobe od rebernih kosti in porebrnega mesa. Vse skupaj začinimo z BBQ rubom in iz odstranjenega mesa zvijemo rulado, ki jo spnemo z zobotrebcem. Smoker z vodno posodo segrejemo na 225°F in dodamo les  za dimljenje. Dimimo 8-10 ur in vmes vlažimo z mešanico jabolčnega soka in kisa. Rebra so gotova, ko se potegnejo nazaj s kosti za 2 cm in počijo, ko jih dvignemo.. V enakem času je gotova tudi rulada iz katere pripravimo puled pork.

PCS pork chicken salmon BBQ rub

1 skodelica rjavega sladkorja (bolj, ko je rjav boljše je)

1/3 skodelice morske soli 

1 žlica sladke paprike

1 žlička česna v prahu

1 žlička čebule v prahu

1 žlička sladke dimljene paprike 

1 žlička kajenskega popra 

1/2 žličke zdrobljenega koriandra

1/2 žličke zdrobljenih gorčičnih semen

1/2 žličke črnega popra

1/2 žličke cimeta

1/2 žličke ingverja

bottom of page