top of page

ProQ Reverse Flow Tubby

S težo le 250kg in višino 1,29m je Tubby manjši smoker iz linije ProQ Reverse Flow cabinet smokerjev. Kompakten, a vzdržjiv! Tubby je opremljen s tremi rešetkami in s prostorom za dodatne tri. Komora ima prostornino 119L - dovolj za šest sv. plečk ali tri velike briskete. 

 

Pravi tekmovalni smoker z zavidljivo kapaciteto

ProQ Reverse Flow smokerji so izdelani v EU po najvišjih standardih za profesionalno catering opremo. RF Series smokerje odlikuje 10 cm debela izolacija in prefinjen Reverse Flow cevni sistem, ki zagotavljata vrhunsko stabilnost temperature v komori. Le takšen precizno oblikovan sistem omogoča tekmovalnim BBQ mojstrom, da se nemoteno posvetijo pripravi avtentičnih in zmagovalnih BBQ receptov.

Ti smokerji so bili zasnovani tako, da omogočajo pripravo pravega low&slow BBQ-ja po tradicionalni metodi. Delujejo do 28 ur z enim polnjenjem na željeni temperaturi in zagotavljajo pravi okus z uporabo oglja in lesa za dim. Odlična izolacija in kontrola pretoka zraka s krogličnim ventilom zagotavljata delovanje "nastavi in pozabi", tako da lahko izkušen pitmaster smokerju zaupa in medtem izvaja druge naloge.

Stabilnost, Ponovljivost, Efektivnost 

Komore so izdelane iz 4 mm debelih jeklenih plošč. Ko so segrete na delovno temperaturo, zelo dobro držijo toploto, tako da kljub odpiranju izredno hitro ponovno vzpostavijo stabilno temperaturo. Dodatna odlična lastnost je, da izžarevajo toploto, kar omogoča doseganje vrhunske skorje ali "bark"-a po BBQ slovarju. Košara za oglje je izdelana iz debelega jekla in je oblikovana v "snake" načinu, da se iz dane količine oglja doseže najdaljši čas enakomernega gorenja. Ti smokerji so vrhunsko izolirani in toploto zadržujejo dlje ob enakomerni nizki porabi.

Primer: z uporabo Cocoshells briketov in BBQ Guru sistema je čas gorenja ene polnitve 25 ur.

Preprosta uporaba

Prižiganje je enostavno. Zadnje vrste košare za gorivo napolnimo z neprižganim ogljem, v prvo pa stresemo prižgano oglje. Košaro potisnemo v notranjost smokerja in pustimo vratca odprta, da se v začetku razgori.  Čas segrevanja na delovno temperaturo je 45 minut.  Ko se temperatura prične dvigati, se vratca zapre in odpre ventil za zrak. Ventil s premerom 5 cm omogoča zelo natančno nastavljanje temperature. Dodajanje lesa je prav tako preprosto. Les dodamo v predal za pepel, kjer ga bodo padajoči kosi žerjavice počasi vžigali in zagotovljen je enakomeren in čist dim.

Profesionalna kakovost

RF smokerji so izdelani v EU z upoštevanjem najvišjih standardov kakovosti. Zapirala na vratih skrbijo za popolno zaporo izolirane komore tudi, ko tesnilo sčasoma izgublja svojo funkcijo. Tako je uporabno še dolgo preden je potrebna menjava, ki je preprosta. Močna kolesa z veliko nosilnostjo omogočajo premikanje po potrebi. Vsak RF smoker ima 6 mest za rešetke, 3 rešetke so vključene, tako, da lahko prilagajamo prostornino smokerja po potrebi. 

Specifikacije

Dimenzije: 85cm x 82cm x 126c

Dimenzija komore: 40cm x 57cm x 56cm 
Dimenzija rešetke: 39cm  x 57cm 
Rešetke vključene: 3
Rešetke možne: 6
Teža: 250 kg

Za informacije o naročilu ProQ Elite smokerjev nas kontaktirajte na: info@proqsmokers.si ali po telefonu 00386 31/661-793.

bottom of page